marți, 8 iunie 2010

Masca cu avocado pentru toate tipurile de par


Avocado este un fruct bogat in acizi grasi esentiali, care sunt benefici pentru intreg organismul, dar si pentru parul tau, in mastile naturale. Pentru ca au un "traseu" destul de lung pana ce ajung in tara noastra, fructele de avocado se gasesc de obicei crude pe rafturile magazinelor.

Iti poti da seama cu usurinta ca un avocado este crud prin faptul ca este foarte tare. Este suficient sa il lasi intr-un raft la temperatura camerei pentru cateva zile, astfel incat fructul se va inmuia si va fi numai bun pentru consumat sau pentru tratamentele tale de infrumusetare, de acasa.

Pentru ca are o consistenta cremoasa, fructul de avocado se poate pisa usor cu furculita cand este copt. Pasta pe care o obtii este numai buna pentru aplicarea pe par, dar si pe corp.

Aplica pasta de avocado pe parul umed, ca pe o masca obisnuita, din comert. Daca parul tau este lung, adauga peste avocado un sfert de ceasca de ulei de masline.

Lasa masca sa actioneze cel putin o jumatate de ora, apoi spala-te pe cap cu un sampon pentru copii. Sampoanele obisnuite si in mod deosebit cele care fac multa spuma, contin o cantitate mare de detergent, ceea ce indeparteaza atat stratul natural de protectie al parului tau, cat si uleiurile din mastile pe care le folosesti.

Uleiurile din compozitia mastii de avocado acopera firul de par cu un film protector, oferindu-i in acelasi timp stralucire si protectie.


Masca cu ulei de susan, pentru par uscat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu