marți, 8 iunie 2010

Masti hidratante pentru fata

Ti-a mai ramas putina maioneza de la salata aceea delicioasa pe care ai savurat-o la micul dejun?... Aplica un strat generos pe intreaga suprafata a fetei si mentine masca timp de 20 de minute. Spala-te cu apa rece si aplica un strat de crema hidratanta. Albumina din ou hraneste epiderma si o catifeleaza. Singura conditie este ca maioneza sa fie naturala si nu achizitionata - aceasta din urma contine diverse substante conservante.

Daca ai tenul gras, poti reduce excesul de sebum aplicand saptamanal o masca pe baza de tomate. Paseaza o rosie si intinde amestecul pe fata. Dupa aproximativ 15-20 de minute, indeparteaz-o cu apa calda (nu fierbinte, pentru a nu irita epiderma).

O masca realizata combinand o lingura de ulei de masline si zeama de la un sfert de lamaie are, concomitent, efect astringent si de hidratare. Oare ce poate fi mai simplu?...

Laptele este o excelenta sursa de calciu si magneziu, doua minerale care iti vor "rasfata" tenul, hidratandu-l si conferindu-i prospetime. Aplica-l cu ajutorul unei dischete de bumbac, maseaza-te cu blandete si, dupa 15-20 de minute, spala-te cu apa usor incalzita.

In cazul in care ai tenul uscat, mierea este raspunsul problemei tale. Si nici macar nu trebuie sa o amesteci cu altceva... Pur si simplu aplica un strat subtire pe fata si pe gat si mentine masca pana cand mierea se usuca. O vei indeparta cu apa foarte calda.

Pentru a conferi tenului tau mai multa fermitate, combina miere si pulpa de la o banana foarte coapta. Amesteca pana cand compozitia devine omogena. Ca si in cazul anterior, vei mentine masca pana la uscarea acesteia. Optional, poti aplica aceasta masca si pe par - va straluci asa cum nu credeai ca ar fi posibil! Ai grija doar sa nu folosesti o cantitate prea mare de miere.

Delicioasa piersica poate fi savurata si de tenul tau... Amesteca pulpa de la un fruct foarte copt cu o lingurita de coniac si aplica produsul pe fata, timp de 20 de minute, dupa care indeparteaza cu apa rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu